487 miljard op de bank en 0% rente…

Nederlanders laten veel rendement liggen door hun geld renteloos op de bank te laten staan (zie onderstaand artikel uit De Telegraaf van 29 januari 2021).
1 miljard is een 1 met 9 nullen. 1% rente over 1 miljard is al 10 miljoen Euro. Over 487 miljard is dit bij 1%  rente al een renteverlies van  4.870 miljoen Euro!!!
Dit kan ook anders. Via HouseFunding ontvangt u gegarandeerd tot 6% rente over de financiering van particuliere woningen en helpt u starters op de woningmarkt met de aankoop van een woning (sociaal rendement).

Richtlijn te ontvangen rente  *    
Loan-To-Value (LTV)<50%<60%< 70%<80%< 90%< 100%
Interne financiers0,0%0,8%1,2%2,0%2,8%4,0%
Externe financiers1,6%2,4%3,2%4,0%5,0%6,0%
* bij 1e pandrecht      

(LTV = Loan-To-Value. Dit is de verhouding tussen de hoogte van de hypothecaire lening en de waarde van de woning)

https://housefunding.nl/investeren/

——————————————————————————————————————————————————————————————————-
 

Spaarvarkens historisch dik

Nooit eerder zoveel geld op de bank: 487 miljard

door Ruben Eg

AMSTERDAM De Nederlandse spaarberg verandert steeds sneller in een hooggebergte. Omdat Nederlanders vorig jaar twee keer zoveel opzijzetten als een jaar eerder, staat er nu ruim 487 miljard euro op de bank.

Dat blijkt uit nieuwe cijfers van De Nederlandsche Bank (DNB). De groei aan spaargeld in 2020 noemt de toezichthouder zelfs ’exceptioneel’. Op de feestmaand december na, werd elke maand netto meer ingelegd dan normaal. „Uitzonderlijk”, constateert DNB.

Door de lockdown vanwege de uitbraak van het coronavirus hielden veel consumenten hun geld op zak. Vooral door de afgeblazen vakanties en gesloten horeca namen de uitgaven flink af. Ondanks de gigantische economische crisis die het coronavirus veroorzaakte, is de werkloosheid nog laag dankzij de overheidssteun voor bedrijven,

Opvallend genoeg lieten consumenten bijna de helft van hun extra niet-uitgegeven geld op de betaalrekening staan. Slechts een klein deel werd gebruikt voor bijvoorbeeld beleggingen of het aflossen van schulden.

Bron: De Telegraaf