Heeft u een vragen?

Hieronder staan de meest voorkomende vragen over HouseFunding!

 

 

3. DE HYPOTHEEKGEVER (FUNDER) (5)

Als FUNDER weet van tevoren op welk rendement hij/zij kan rekenen. Als basis wordt de door de LOANER betaalde hypotheekrente aan de FUNDER als spaarrente uitbetaald. De hypotheekrente is bijvoorbeeld 2,5%

 1. De of/of variant.
  • De Funder krijgt een rendement van 2,5% (index 100) tot het moment dat de woning wordt verkocht, (mits de de Loaner de betreffende maandtermijn ook heeft afgelost)
  • of de Funder ontvangt, op het moment van verkoop, zijn/haar aandeel in de verkoopwaarde van de verkochte woning.
 2. De en/en variant
  • De Funder krijgt een rendement van 1,75% (index 75)  tot het moment dat de woning wordt verkocht, (mits de de Loaner de betreffende maandtermijn ook heeft afgelost)
  • én de Funder ontvangt, op het moment van verkoop, tevens zijn/haar aandeel in de verkoopwaarde van de verkochte woning.
 3. De en/en variant (met gegarandeerde betaling)
  • De Funder krijgt een rendement van 1,25% (index 50)  tot het moment dat de woning wordt verkocht, ongeacht of de Loaner de betreffende maandtermijn ook heeft afgelost
  • én de Funder ontvangt, op het moment van verkoop, tevens zijn/haar aandeel in de verkoopwaarde van de verkochte woning.

Tijdens de hypotheekperiode koopt de Loaner maandelijks één certificaat terug van de Funder. De aankoop van het certificaat vindt echter alleen plaats indien de Loaner ook zelf de maandtermijn heeft afgelost. Bij optie 3 neemt HouseFunding de verkoop over en neemt dan het certificaat over van de Funder (gegarandeerde verkoop ongeacht of de Loaner de maandtermijn wel heeft afgelost)

Bij een hypotheekaanvraag wordt van tevoren aangegeven welke variant voor de hypotheek zal worden gehanteerd.

Via HouseFunding is er geen tussenkomst van een (grote)bank. De funder betaalt niet mee aan een duur kantoor, hoge salarissen, bonussen en overhead. HouseFunding biedt de mogelijkheid om direct een ‘mens-tot-mens’ financiering voor een woning te verzorgen. De LOANERS betalen een hypotheekrente vergelijkbaar met hetgeen de (grote)banken hanteren. De FUNDERS ontvangen echter een veel hogere rente dan dat zij gemiddeld op een spaarrekening ontvangen.

Het is een ‘win-win’ hypotheek die aantrekkelijk is voor zowel de huizenkoper als ook voor de FUNDER. Bovendien helpt de FUNDER iemand die hij persoonlijk kent. Dat betekent profijt voor zowel de LOANER als voor de FUNDER. Mooi toch!

HouseFunding is niet aangesloten bij het netwerk van banken en financiële instellingen. HouseFunding is geen financiële instelling, maar een bemiddelaar/mediator. De FUNDERS zijn in feite de bank. Zij bepalen zelf het risico van de participatie. Zij kennen de LOANER en de woning. Het risico is beperkt tot de waarde van het eigendomscertificaat dat zij hebben aangekocht.

Een hypotheek op basis van HouseFunding biedt zekerheid door:

 • Het eigendomsaandeel in een waardevaste woning.
 • Rente die wordt gegarandeerd over de termijn waarvoor de rentevaste periode is afgesproken.
 • De FUNDER kent de woning en de beoogde koper van de woning.

Schrijf je in via deze link om een account aan te maken. Je wordt vervolgens op de hoogte gehouden van nieuwe projecten.

Een FUNDER koopt 1 of meer eigendomscertificaten voor een woning. Over de aankoopwaarde ontvangt de FUNDER een hoge gegarandeerde rente. Bovendien kan de FUNDER meedelen in de waardevermeerdering als de woning tussentijds tegen een hogere waarde wordt verkocht. Daarentegen kan de FUNDER ook het risico lopen dat de opbrengst van de woning bij verkoop lager is.

Van elk project is een brochure beschikbaar met de te verwachten eindwaarden.

Klik hier voor een voorbeeld.

Load More