’Hypotheekkeurslijf nekt starters en senioren’

Volgens Eigen Huis laten dertien van de 23 onderzochte geldverstrekkers het ’bewust’ afweten op het gebied van maatwerk. Jongeren met een flexibel arbeidscontract en ouderen met een (aanstaand) AOW en pensioen hebben dat maatwerk juist nodig om nog voor een hypotheek in aanmerking te komen.

Bron: De Telegraaf

Reactie House Funding:

In tegenstelling tot de reguliere geldverstrekkers is het juist voor House Funding juist een uitdaging om de kwetsbare groep starters en senioren ‘bewust’ te helpen bij het kunnen financieren of verzilveren van de eigen woning.

Voor de Starters bemiddelt House Funding om voor de eerste keer een woning te kunnen kopen. Als Starter heb je het vertrouwen van je sociaal netwerk nodig. Dat is alles!

Voor Senioren is een Seniorenhypotheek een oplossing. Het is meteen een mogelijkheid om de overwaarde ‘van de stenen’ te verzilveren. Neem bijvoorbeeld een hypotheek voor 80% van de taxatiewaarde en laat dit funden door het sociaal netwerk. Een mogelijkheid is ook om het huis te laten funden tegen 0% rente door je eigen kinderen.

Hoe doet House Funding dat? Bij House Funding (Groepsfinanciering) wordt het risico (en het rendement) gespreid. Er is niet 1 koper en 1 bank die het risico loopt bij de aankoop van een woning. Het is het (omvangrijke) sociale netwerk van de koper en de koper zelf die een committed risico lopen. Bij verkoop van de woning profiteren alle partijen, in geval van een waardestijging. House Funding faciliteert dit om de verdeling eerlijk en transparant te laten verlopen.

Voor meer informatie: House Funding