Welke rente ontvangt de FUNDER?

Als FUNDER weet van tevoren op welk rendement hij/zij kan rekenen. Als basis wordt de door de LOANER betaalde hypotheekrente aan de FUNDER als spaarrente uitbetaald. De hypotheekrente is bijvoorbeeld 2,5%

 1. De of/of variant.
  • De Funder krijgt een rendement van 2,5% (index 100) tot het moment dat de woning wordt verkocht, (mits de de Loaner de betreffende maandtermijn ook heeft afgelost)
  • of de Funder ontvangt, op het moment van verkoop, zijn/haar aandeel in de verkoopwaarde van de verkochte woning.
 2. De en/en variant
  • De Funder krijgt een rendement van 1,75% (index 75)  tot het moment dat de woning wordt verkocht, (mits de de Loaner de betreffende maandtermijn ook heeft afgelost)
  • én de Funder ontvangt, op het moment van verkoop, tevens zijn/haar aandeel in de verkoopwaarde van de verkochte woning.
 3. De en/en variant (met gegarandeerde betaling)
  • De Funder krijgt een rendement van 1,25% (index 50)  tot het moment dat de woning wordt verkocht, ongeacht of de Loaner de betreffende maandtermijn ook heeft afgelost
  • én de Funder ontvangt, op het moment van verkoop, tevens zijn/haar aandeel in de verkoopwaarde van de verkochte woning.

Tijdens de hypotheekperiode koopt de Loaner maandelijks één certificaat terug van de Funder. De aankoop van het certificaat vindt echter alleen plaats indien de Loaner ook zelf de maandtermijn heeft afgelost. Bij optie 3 neemt HouseFunding de verkoop over en neemt dan het certificaat over van de Funder (gegarandeerde verkoop ongeacht of de Loaner de maandtermijn wel heeft afgelost)

Bij een hypotheekaanvraag wordt van tevoren aangegeven welke variant voor de hypotheek zal worden gehanteerd.